Vårda både hår och hud

Du som vill se ung och fräsch ut för alltid bör såklart ta hand om dig och ditt hår på rätt sätt. Förutom att du självklart bör äta, sova och motionera behöver du se över vilka hud och hår produkter du använder dig av.

Undvik starka kemikalier

I en del produkter kan du hitta rätt så starka kemikalier som inte är bra för varken hud eller hår. Det är vanligt att det finns alkohol i hudkrämer och det här är något du bör undvika. Håll dig istället till naturliga produkter, de får gärna vara ekologiska.

Även om naturliga, ekologiska produkter är lite dyrare än andra behöver du sällan använda speciellt mycket av dem. Vilket gör att det i slutändan inte blir så mycket dyrare att köpa bra produkter för hud och hår.

Hitta en serie som fungerar för dig

Oftast kan det vara så att ett speciellt märke fungerar perfekt för din hud och även ditt hår. Det kan ta lite tid att hitta rätt produkter och du får säkerligen prova dig fram. Innan du hittat vad som fungerar bäst för dig kan du spara lite pengar genom att köpa hår kit här. Ett kit är oftast lite billigare än att köpa produkterna var för sig.

Skapa en hud och hår rutin som fungerar i vardagen

Det finns otaliga videos och artiklar om hur du bör sköta om hud och hår i det dagliga livet. I slutändan handlar det mest om att hålla dig ren och återfuktad. Ta emot alla tips du kan få men skapa en rutin som fungerar för dig. Om du bara har fem minuter till övers finns det ingen mening med att försöka pressa in en rutin som tar 20 minuter.

Det ska vara enkelt och dessutom roligt att utföra din dagliga hud och hår rutin. Oftast kan det räcka med fem minuter på morgonen och fem minuter på kvällen.