Inte fel med en utedusch

Om du har ett hus med en stor trädgård eller en sommarstuga, så kan det vara värt att investera i en utedusch. Hemma vid huset är det en bra extra dusch som kompletterar den du har inne. Den kan vara bra att ha för att skölja av dig innan det är dags att hoppa i poolen till exempel. I sommarstugan kanske detta är den enda duschen, om du har en enklare variant av sommarstuga.

Idag finns det en hel del olika varianter av utedusch att välja på. Det går att bygga en egen, välja en som är soluppvärmd samt att det även finns de som kan kopplas med kall och varmvattensystem samt att det även finns de med gasol.

Soluppvärmd utedusch

Den allra vanligaste varianten som finns att köpa, det är den som värms upp med hjälp av solen. Fördelen med den, det är att du enkelt kan koppla in den på egen hand samt att den inte kostar allt för mycket att köpa. Oftast består den av en tank, som du helt enkelt sätter fast din vattenslang vid. Tanken i sig kan ha olika storlekar. Du bör placera den på en plats där det är mycket sol, så att du får varmt vatten!

Se även till så att du har ett bra underlag. Det bör vara så att vattnet rinner undan. Allra bäst är det att ha en trätrall eller att gjuta en platta i betong. Då riskerar du inte att få en lerig plats att stå på. Ha gärna någon form av insynsskydd med, så att du får duscha ifred.

Förvara din utedusch rätt om vintern

En utedusch bör bara sitta uppe då det är sommar och varmt. När hösten kommer, eller i alla fall före frosten kommer, töm ut allt vatten i den. Annars kan det frysa och göra sönder den. Ta sedan in den!