Fördelar med djuprengörande ansiktstvätt

Det finns ansiktstvätt och så finns det ansiktstvätt. Även om de flesta varumärken av dessa är att föredra framför vanlig tvål så kan det ändå finnas stora skillnader.

Om du har problemhy, fet hud eller normal hud som är fet i t-zonen (näsa-panna) så är det förmodligen bra med en djuprengörande ansiktstvätt för daglig användning. Även om du har torr eller känslig hud så kan du dra fördel av en djuprengörande ansiktstvätt men inte dagligen. Då är en till två gånger i veckan tillräckligt och så satsar du på något återfuktande med näring resterande dagar.

En djuprengörande ansiktsrengöring har aktiva ingredienser som går ner på djupet i de undre hudlagren. Det är vanligt med BHA-syra, salicylsyra i djuprengörande produkter eftersom den har antiinflammatoriska och exfolierande egenskaper. Den djuprengörande tvätten går in i huden och rensar bort överflödigt talg utan att torka ut hyn, som vanlig tvål gör. Även om du har fet hy eller acne så behöver huden fukt, annars kan problemen bli ännu värre. Samtidigt så är det viktigt att rengöringen verkar inne i porerna och att porerna sedan får hjälp att dra ihop sig för att förhindra nya pormaskar.

Den djuprengörande tvätten ska förbereda hyn inför ansiktsvatten och därefter en kräm eller ett serum. Det rekommenderas att använda produkter från samma produktserie eftersom de ofta är utformade för att komplettera varandra och ge ett optimalt resultat tillsammans. Använd tvätten både morgon och kväll. För vissa kan det dock räcka med en gång om dagen och att man till exempel på morgonen i stället använder en återfuktande tvätt.

Hitta rätt ansiktstvätt för din hud

Att hitta rätt ansiktstvätt kan ibland kräva lika mycket undersökning som att hitta rätt ansiktskräm men du behöver inte göra allt arbete själv. Om du är osäker på din hudtyp eller på vilka produkter som är optimala för dig så kan du med fördel boka en tid för en ansiktsbehandling med tillhörande hudanalys, eller varför inte en hudanalys på nätet? Det är lätt gjort med kamera och du får en professionell rådgivning med rekommenderade produkter att testa.

Hitta ytterligare information och rätt djuprengörande ansiktstvättför dig här. Där är det även enkelt att få kontakt med hudterapeuter för vidare hjälp.

Unna dig själv en ny hudvårdsrutin med rätt produkter redan idag. Din hy kommer att tacka dig!