3 tips som kan tända relationen

Alla relationer går igenom upp- och nedgångar, men ibland kan de negativa perioderna börja väga tyngre än de positiva. Om du märker att du regelbundet bråkar med din partner, känner dig likgiltig mot dem eller helt enkelt inte njuter av deras sällskap, kan det vara dags att ta ett steg tillbaka och bedöma situationen.

En inaktuell relation kännetecknas ofta av brist på kommunikation, intimitet och anknytning. Om du inte är säker på hur du ska lösa problemet kan det hjälpa att prata med en terapeut eller kurator. De kan erbjuda opartiska råd och vägledning om hur du får ditt förhållande tillbaka på rätt spår. Med lite ansträngning är det möjligt att återuppliva en inaktuell relation och återta den glädje du en gång kände. Här är 3 tips som kan hjälpa er som par.

 

  1. Prata om dina känslor

 

Om du känner dig frånkopplad från din partner är det viktigt att du kommunicerar detta till dem. Ofta flaskar vi upp våra känslor och förväntar oss att våra partners läser våra tankar, vilket är orättvist och kan leda till förbittring. Om du inte är säker på hur du ska börja konversationen, försök att säga något i stil med: “Jag har känt mig väldigt frånkopplad från dig på sistone och jag vill prata om det.” Detta kommer att låta dem veta att du är öppen för att prata och arbeta med relationen.

 

  1. Försök att piffa till det i ett sovrum

 

Om du känner att ditt förhållande har stagnerat kan det vara dags att lägga till lite spänning i sovrummet. Detta betyder inte nödvändigtvis att du provar något nytt sexuellt utan helt enkelt spenderar mer tid på att vara intim med din partner. Gör ett försök att kela, kyssa och krama dem oftare. Eller så kan du också köpa leksaker som kan hjälpa er båda att utforska din sexualitet mer. Det verkar överväldigande att välja bland hundratals vuxenleksaker, men du kommer säkert att hitta något. Mshop offers a wide range of products.

 

  1. Planera dejter igen

 

När var sista gången du tog med din partner på en dejt? Om det har gått ett tag kan det vara dags att börja planera några speciella utflykter igen. Oavsett om det är att gå ut och äta middag och gå på bio, eller ta en weekendresa tillsammans, kan komma bort från vardagen hjälpa till att återuppväcka gnistan i ditt förhållande. Ansträng dig för att tillbringa kvalitetstid med din partner och ha kul tillsammans.

 

Att vara i ett förhållande kräver arbete men det kan vara så givande. Om du känner att ditt förhållande har blivit inaktuellt, ge inte upp hoppet. Med viss ansträngning är det möjligt att återuppliva gnistan och få tillbaka den glädje du en gång kände.