Tips för att göra din hembar mer hållbar

Det finns inget bättre än att slänga ihop en god drink i sin egen hembar. Har du en egen hembar? Skulle du vilja göra miljön en tjänst? Då ska du läsa med i denna artikel. Här får du nämligen några smarta tips som gör din hembar mer hållbar och miljövänlig.

Skaffa bättre engångsprodukter

Du använder dig säkert av olika typer av engångsprodukter i din hembar. Något som de allra flesta köper mycket av är engångssugrör. De vanliga sugrören är oftast tillverkade av plast. Tyvärr är dessa sugrör väldigt dåliga för miljön, och hör därför inte hemma i den hållbara hembaren. Ett riktigt trevligt alternativ till plastsugrören är bambusugrör. Bambusugrör är både miljövänliga och hållbara. Sugrör av bambu kan diskas och återanvändas. Du kan alltså använda samma sugrör flera gånger, om du så skulle vilja det.

Välj hållbara glas

När du ska köpa nya glas till din hembar, ska du se till att köpa mer miljövänliga och hållbart producerade glas. Ett exempel på miljövänligt och hållbart glas är hållbart kristallglas. Kristallglas som är tillverkade av denna typ av glas är mer miljövänliga, då glaset i dem är tillverkat på ett mer ansvarsfullt sätt. När dessa glas tillverkas, används mycket mindre bränsle och energi, vilket gör dem riktigt miljövänliga och hållbara.

Köp råvaror producerade med ansvar

Försök att hålla dig till råvaror som är producerade på ett ansvarsfullt sätt. Detta gäller både för flytande ingredienser och färska ingredienser som till exempel frukt. Välj helst ekologiska produkter eller produkter som på något annat vis har producerats med mer omtanke. Du gör inte bara miljön en tjänst. Du får även godare produkter som du kan blanda bättre drinkar av. Sådana produkter kostar oftast lite mer, men de är verkligen värda att betala lite extra pengar för. De smakar bättre och är bättre för miljön. Det är något som helt klart är värt att investera i.